BAKLAVA YEMEK HERKESİN HAKKI!
Misyonumuz ve Vizyonumuz

KURUMSAL TARİHÇE

Tarihi ve turistik mekanların yanı sıra damak zevki ve yemek kültürü  ile de ön plana  çıkan Şanlıurfa da baklava yapımının da ayrı bir hikayesi var.Baklava işine 1998 yılında çıraklıktan başlayan Şemsettin toprak  bu yolculuğu okul gibi görüp aşama aşama baklava yapımının her adımında çalışarak tecrübe edinmiştir. 2007 yılında ilk şubesini açan Şemsettin Toprak, amacının halka hizmet olduğunu kaliteli baklavayı toptan fiyatına parakende satabilmek ve baklavanın her kesim tarafından alınabilmesi için çalıştıklarını belirterek tek hedefinin baklava sektöründe  Şanlıurfa’nında olduğunu ispatlamaktır. Türkiyenin güneydoğuyla kalkınacağını, güneydoğunun da Şanlıurfa ile  kalkınacağının altını çizen Baklavacı Şemsettin usta  İlk günkü aşkla imalattan halka olan yolcuğuna devam etmektedir. Bugün ise 81 ile gönderim yapıyor olup 26 il 52 şube ile misafirlerini bekliyor.

  KURUMSAL ÜRETİM

Baklavacı Şemsettin; tecürübe, hijyen, lezzet anlayışı çerçevesinde ilerleyen, Şemsettin Toprak ustanın öncülüğünde malzeme ve hammadde seçiminden ürün imalatı  hazırlanışı ve tüketiciye ulaşana kadar olan yolculuğu aşama aşama kontrol ederek yaklaşık 110 kişilik net sayı belirtilebilir. ekibi ile . Hijyen kurallarına uyarak üretim yapmaktadır. Ayrıca baklava yapımında kullanılan Üveysi cinsi koyunun sütünden elde edilen yerel sadeyağımız, baklavamızın lezzetine lezzet katmaktadır.1998 yılından bugüne sürekli olarak gelişen ve büyüyen bir marka olma yolunda ilerleyen Baklavacı Şemsettin kaliteden ödün vermeden ‘’imalattan halka’’ slogonıyla siz misafirlerimize hizmet vermeye devam etmektedir.Tüm Malzemelerimizin kendi yöresinden ve mevsiminde toplanmasına, tazeliğine ve özenle seçilmesine dikkat edilmektedir. Lezzeti ustasında gizli olan ürünlerimiz fıstık kabuğu ile yanan fırınlarımız da özen ile pişirilmekte ve doğal pancar şekeri şerbetiyle tadlandırılmaktadır.Üretimde dikkat edilmesi gereken başta insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir katkı maddesi bulunmamakta ve personeller ve üretim tesisi alanı hijyen konusunda titizlik göstermektedir. Amacı halka hizmet olan Şemsettin Baklavaları imalattan halka satış yapan bir firma olarak herkes baklava yiyebilsin diye çalışmalarına devam ediyor.Şemsettin Baklavaları 12.000 m2 alana sahip, teknolojinin yenilikleri ile inşa edilen modern üretim tesisiyle usta ellerin lezzeti hamura işlemesiyle ortalama  günlük taze olarak 22 ton 200 kg baklava ve çeşidi üreterek toplamda 26 il 52 şube, online sipariş ile Türkiyenin 81 ilinde, toplum yemek üretim firmalarına, süper marketlere, restoran ve otellere toptan satış ve dağıtım  ile  tüketicilerimizle buluşup  takdirlerine  sunulmaktadır. Üretilen ürünlerimiz son 6 saat öncesinden misafirlerimize sunulmaktadır.

MİSYON

Küçük yaşta pastanede çalışan Şemsettin Toprak Usta , 2007 yılında kendi imalatını kurarak kendisini mesleğine adaması ile göstermiş olduğu kaliteyle Şanlıurfalıların sevgisini kazanmayı başardı. Fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşın alamadığı baklavayı uygun bütçeye indirerek, yaptığı baklavaları ile vatandaşın damağına tat katmayı başardı. Sayısı hızla artan Baklavacı Şemsettin şubeleri ayrıca en iyi baklavanın sadece Gaziantep’te yapıldığı görüşünün kalıplarını da kırmayı başardı."Baklavalarımızı 24 - 59 lira arasında satıyoruz ve bu işten çok kar etmiyoruz, yüzde 3-5 karımız var. Herkes zengin değil, baklava alamayabilir. Amacımız, her eve baklava girsin çünkü bizim baklavamız hem kaliteli hem de her bütçeye uygun. Ürünlerimiz sürekli denetleniyor ve çok şükür bir sıkıntı yaşanmıyor. Hedefim işlerimi biraz daha büyüterek 600-800 ve daha fazla kişiye iş istihdamı sağlayarak Şanlıurfa'nın da baklava sektöründe var olduğunu kanıtlamaktır."Baklava şuanda çok lüks, bunun için herkesin sofralarında baklava olabilmesini sağlamak amacıyla bu işin toptanını, sürümünü yapıyoruz. Artık her eve baklava giriyor. Bizim imalatımız olan 1 kilogram fıstıklı sade yağlı baklava  41 liradan satıyoruz. Normalde birinci sınıf işyerlerinde baklava 110 lira, bu çok lüks. Baklava bu kadar yüksek bir fiyat olmamalı. 1 kilogram baklava fiyatıyla 1 tepsi baklava üretiliyor. Biz az kar yapıyoruz, insanların duasını alıyoruz, insanlara hizmet yapıyoruz"

VİZYON

Bir marka haline gelen Baklavacı Şemsettin’in kurucusu Şemsettin Toprak’ın liderliğinde firmamızın tek hedefi Türkiye’nin her yerine ulaşabilmek 81 ilde şubeleriyle tadına doyulamayacak lezzetleriyle hizmet etmeye hazırlanıyoruz.

Firmamız şuanda  baklavayla dünyaya piyasasına girmeye hazırlanıyor.

 

 

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et