BAKLAVA YEMEK HERKESİN HAKKI!
Baklavacı Şemsettin Kimdir?

 

ŞEMSETTİN TOPRAK KİMDİR?

Şanlıurfa merkez doğumlu Şemsettin Toprak, mesleğe ilk başlangıç olarak 1998 yılında Şanlıurfada baklava imalatı yapan pastanede işe başlamıştır. Burada bir süre çalıştıktan sonra mesleği ilerletmek ve geliştirmek amacıyla Gaziantep’e giderek ustasının yanına yerleştikten sonra mesleğini devam ettirip başarılı bir şekilde ustalık konumunu elde etmiştir. Daha sonra Antalya, Eskişehir, ve Kırklareli Lüleburgaz olmak üzere bu illerde uzun süre çalışarak baklavacılık mesleğini büyük oranda ilerleterek daha da güçlü bir şekilde geliştirmiştir. 2003 yılında Şanlıurfa‘ya gelerek burada tekrar Şanlıurfada ki pastanelerde 17 yaşında olmasına rağmen usta başı olarak göreve başlamıştır. Şanlıurfa’da Bir ilk olarak azmin yaş gözetmeyerek ustalığın her yaşta yapılabileceğini ispatlamış ve başarılı bir usta olma unvanı elde etmiştir. Aynı zamanda Şanlıurfa’da genç baklavacı çalışanlarına da güzel örnek olup onların da önünü açmış ve ustalığın genç yaşta da yapılabileceğini ispatlamıştır. Ancak o yıllarda Şemsettin Usta, baklavayı kendisi yapmasına rağmen fiyatların çok yüksek olmasından dolayı yiyemez ve kendi evine bile götüremezdi. Fiyatların yüksekliğinden dolayı üzülür halkımız nasıl yiyecek diye düşünürdü. Çünkü 1 kilo baklava fiyatı aldığı günlük yevmiye ile eşit derecedeydi…

 

2007 yılında kendi imalatını kurup ilk olarak pastane ve unlu mamullerine toptan baklava satışlarına başlamıştır. Bir süre sonra bu işyerlerine toptan satışını durdurup aynı toptan fiyat üzerinden imalattan direk halka satışlarını başlatarak her kesimin baklava almasına yol açıp baklavayı lüks olmaktan çıkarmıştır. Bugün giderek artan müşteri kitlesiyle insanların gönlünde yer edinip tüm Şanlıurfa halkının sevgisini kazandığı gibi aynı zamanda vatandaşların tek uğrak noktası haline gelmiştir. Şemsettin Toprak, “Günümüzde Antep baklavası meşhur olduğu duyulsa da Şanlıurfa Baklavacı Şemsettin olarak bizim de tek hedefimiz bu söylentiyi hafızalardan silerek tüm Türkiye’de faaliyet gösterip baklava sektöründe Şanlıurfa’nın da olduğunu ispatlamaktır. Bu yolda ciddi mesafe  atlettiğimiz gibi açmış olduğumuz şehir dışı şubeleriyle Antep ilini kendimize rakip haline getirmiş bulunuyoruz.” demiştir.

Şuan hali hazırda toplam 26 il 52 şubede misafirlerinin ağzını tadlandırmaya devam ediyoruz. Hedefimiz 81 ilde tek lezzet tek memnuniyet. 'Şemsettin Toprak', Bu yola çıktığımızda ve şuanda tüm milletimiz baklava yiyebilsin diye çalışmaları az kar marjı ile yapmaya gayret ettik ve bu bilinçle yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz Baklava yemek herkesin hakkı! Sloganı ile Baklavacı Şemsettin olarak tüm dünyaya yayarak uluslararası bir tatlı ağı oluşturmamız.’’ demiştir.

 

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et